Köket
En blogg från c.nu
Matlagning

Göra egna chips

6 januari, 2023 - 19:16Inga kommentarer

Att göra egna chips är en rolig och enkel aktivitet som kan vara ett bra sätt att experimentera med olika smaker och få lite variation i sina måltider. Det finns många spännande smaker man kan prova på, och det kan vara en rolig utmaning att försöka komma på egna unika kombinationer.

För att göra egna chips behöver du bara ett par potatisar, olja att fritera i och valfria kryddor eller smaksättningar. Börja med att skiva potatisarna tunnt, gärna med en potatisskalare eller mandolin, så att de blir likformiga och får en fin och krispig yta när de friteras.

När potatisarna är skurna, lägg dem i en bunke med kallt vatten i ett par minuter för att ta bort eventuellt vatten och få dem att bli extra krispiga. Torka sedan av potatisarna på ett rent handduk eller kökspapper.

Värm sedan upp olja i en kastrull eller en fritös till en temperatur på cirka 175-180 grader Celsius. Lägg i potatisarna i oljan i små portioner och fritera dem tills de blir gyllenbruna. Ta sedan upp chipsen med en hålslev eller en annan tillbehör som är lämplig att använda vid fritering, och lägg dem på ett papper eller en tallrik med kökspapper för att ta upp överflödig olja.

När chipsen är klara, kan du krydda dem med valfria smaksättningar. En klassisk smak är salt och peppar, men du kan också prova på andra smaker som cheddarost, curry, chili eller parmesan. Du kan också blanda olika kryddor och smaksättningar för att skapa din egen unika smak.

Att göra egna chips är enkelt och kan vara ett roligt och gott alternativ till färdigköpta chips. Prova att experimentera med olika smaker och se vad du kan hitta på för spännande kombinationer!


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Skriv ett land som ingår i Norden