New Orleans Paella
New Orleans Paella är en unik variation av den traditionella paellan, med influenser från den amerikanska sydstaten. Det är en smakrik och färgrik rätt som är perfekt för en festlig middag eller en avslappnad lördagkväll med vänner. Här är ett recept på en New Orleans-inspirerad paella:
Ingredienser
- 1 kilo kyckling
- 1 chorizo
- 8 svampar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tomater
- 1 tesked saffran
- 1,5 dl olivolja
- 1,5 dl vatten
- 1,5 dl grönsaksbuljong
- 2 dl arborioris
- 1 dl mörk sirap
- 1/2 tesked cayennepeppar
- 1/2 tesked spansk paprika
- 1/2 tesked svartpeppar
- 1/2 tesked timjan
- 1/2 tesked oregano
- 1/2 tesked basilika
- 1 dl rökta räkor
- 1 dl majs
Skär kycklingen i bitar och skiva chorizoen. Skiva svamparna och skala och hacka vitlöken. Skär tomaterna i små bitar.
Lägg saffran i en skål och tillsätt 1 msk varmt vatten. Rör om och låt saffran sjuda i 5 minuter.
Hetta upp olivoljan i en stor paellapanna eller kastrull. Tillsätt kycklingen och chorizoen och stek tills kycklingen är gyllenbrun.
Tillsätt svamparna och vitlöken och stek tills svamparna är mjuka. Tillsätt tomaterna och saffran och rör om. Tillsätt mörk sirap, cayennepeppar, spansk paprika, svartpeppar, timjan, oregano och basilika. Rör om och låt det koka i 2 minuter.
Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och rör om. Låt det koka upp och tillsätt arborioris. Rör om och tillsätt majs och rökt räkor. Låt det koka i ca 20 minuter eller tills riset är klart.
Lägg paellan på en platta och servera med en sallad och bröd.
New Orleans Paella är en rätt som är full av smak och färg. Den rökta räkorna och majsen ger en unik smak och konsistens till paellan.
Kommentarer
Inga kommentarer