Köket
En blogg från c.nu

Kalorier, vad är det egentligen

22 januari, 2023 - 9:55Inga kommentarer

Kalorier är en enhet för mätning av energi. De används ofta för att beskriva mängden energi som finns i mat och drycker. Det finns olika synvinklar på kalorier och deras betydelse för hälsan.

En vanlig uppfattning är att kalorier är något som man bör begränsa för att gå ner i vikt. Detta är sant till viss del, eftersom det är viktigt att hålla koll på hur mycket energi man får i sig från maten. Om man äter mer energi än man förbrukar, kommer man att gå upp i vikt. Men det är viktigt att komma ihåg att det inte är bara kalorierna som spelar roll. Kvaliteten på maten man äter är minst lika viktig.

En annan syn på kalorier är att man inte bör begränsa dem för mycket eftersom det kan leda till ett obalanserat kostintag och öka risken för matbrist och biverkningar. Det är viktigt att få i sig tillräckligt med näring och mikronäringsämnen.

Det är också viktigt att komma ihåg att alla människor har olika energibehov beroende på deras ålder, kön, vikt, muskelmassa, aktivitetsnivå och andra faktorer. Det är därför viktigt att man rådfrågar en dietist eller nutritionist för att få råd om hur mycket energi man bör få i sig varje dag.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Vad har tomten för färg på sin mössa?